CURSOS

ilus (2) 2

IL·LUSIONISTES

(8 - 9 ANYS)

El món dels contes ens ofereix un munt de possibilitats de somiar, viatjar, imaginar, compartir situacions fantàstiques que es fan emocionar i gaudir de l’experiència. Els contes i les seves històries, els fets, personatges i situacions faciliten als més menuts un recurs per canalitzar sentiments, emocions, pensaments, neguits, dubtes, angoixes, pors, tensions…»El món dels contes« és un espai pensat per introduir als infants al joc teatral en un entorn lúdic i creatiu. Estirant el fil de les seves fantàstiques històries situacions inversemblants, personatges variats, extraordinaris, esdeveniments… giraran un munt de jocs expressius, corporals i de llenguatge per gaudir plegats tot aprenent.

OBJECTIUS

1. Coneixement d’un mateix i seguretat personal.

2. Capacitat d’observació.

3. Expressivitat i creativitat.

4. Domini del cos i la veu.

5. Treball en equip

arles1 2

ARLEQUINS

(10 - 11 ANYS)

Màgia, clowns, mim, malabars, acrobàcies… Aquest serà el fil conductor per desenvolupar un seguit de tècniques teatrals com la capacitat d’expressió corporal, la coordinació, la concentració, la velocitat de reacció… però sobretot aprendrem a riure i fer riure, expressar- nos sense parlar a través de la ganyota, els gestos, els moviments del nostre cos tot descobrint el teatre a través del circ. Iniciarem als nens en aquest apassionant món, barrejant diferents tècniques i dinàmiques de treball, farem algunes sortides relacionades amb la temàtica, i tot sense oblidar que el més important, és gaudir aprenent.

OBJECTIUS

1. Coneixement d’un mateix i seguretat personal.

2. Expressió corporal i creativitat.

3. Joc dramàtic: eines pel creixement personal i artístic.

4. Creació de personatges a partir del joc i de l’imaginari.

5. Inici a la improvisació

bambas 2

BAMBALINES

(12 - 13 ANYS)

Somriure. Aquest serà el principal objectiu de les Bambalines. Quelcom tan senzill, i a la vegada tan complicat. A través de les diferents sessions farem un viatge per conèixer la pròpia veu millorant l’expressió, dicció, entonació i intencionalitat; descobrint el cos com a instrument, conscienciant-nos del seu poder expressiu i la importància de la presència escènica; i desenvolupant la interpretació a través de la improvisació, creació de personatges, històries… Partint del joc com a eina d’aprenentatge aconseguiran dibuixar un somriure tant a actors com espectadors. I tot això ho farem a partir del treball amb peces de microteatre.

OBJECTIUS

1. Gestos i llenguatge no verbal: recursos per expressar emocions.

2. Creació d’un personatge: eina per ficar-se en un paper determinat.

3. Consciència del públic i expressió personal.

4. Creativitat a partir de la improvisació.

5. Veu i cos: eines indispensables per l’actor o actriu.

coreos 2

COREÒGRAFS

(14 - 16 ANYS)

T’agrada ballar? Cantar? Interpretar? Aquest grup t’ofereix la possibilitat d’explorar noves maneres d’expressió dalt de l’escenari en un entorn lúdic i amè. Descobrirem de forma divertida els propis recursos expressius aprofundint en la dansa, el cant i la interpretació per culminar amb el muntatge d’un musical. Al llarg del curs la veu i el ball seran els protagonistes, intentant desenvolupar i cohesionar aquestes dues disciplines a través de la interpretació teatral. Aquest curs inclou un intercanvi teatral amb una escola de teatre de Madrid.

 

OBJECTIUS

1. La veu propia com a recurs expressiu de primer odre.

2. L’ús saludable de la veu cantada: exercicis per a aprendre a utilitzar la veu.

3. Interpretació musical.

4. Ritme, expressió corporal i coreografia.

5. El cantant – actor: creació de personatges i escenes.

impros (2) 2

IMPROVISATS

(16 - 21 ANYS)

Aquest curs pretén ser un recorregut bàsic d’interpretació actoral adreçat a un públic amb o sense experiència en el camp teatral, on analitzarem i treballarem els elements claus per poder formar-nos com a actors. Descobrirem la potencialitat comunicativa del nostre cos, la seguretat en un mateix, la capacitat d’improvisació i d’imaginació, jugarem amb les nostres emocions i ens endinsarem en el teatre de text per posar-nos a la pell d’un personatge i treballar-lo al fons per interpretar-lo. Tot plegat es farà des d’una vessant lúdica i pràctica amb la idea de fer una representació a final de curs on puguem aplicar tot el que hem après. No ens interessa tant el resultat final com el procés que seguirem per arribar-hi. Per poder fer aquest curs només es demanen tres coses: ganes d’aprendre els uns dels altres, compromís amb l’escola i, sobretot, PASSIÓ PEL TEATRE!

OBJECTIUS

1. Seguretat per un mateix i consciència del propi jo.

2. Potencialitat comunicativa del propi cos: eliminar bloquejos i complexes.

3. Treballarem la mirada, el gest, l’escolta i el llenguatge no verbal.

4. Dotarem de recursos per expressar emocions i intencions..

5. Pautes i eines per la creació d’un personatge a partir d’un paper determinat.

teiatrerus 2

TEIATRERUS

(A PARTIR DELS 22 ANYS)

Mai has fet teatre? Et ve de gust un tastet pel món de la interpretació? Vols tenir el teu moment de desconnexió cada setmana? Voleu experimentar el plaer de pujar a un escenari? El projecte d’aquest curs és divertir-se fent teatre, aprendre recursos i tècniques per la pèrdua de la vergonya, dominar el cos i la veu davant d’un públic, les regles bàsiques del joc dramàtic, millorar la confiança en un mateix, en un grup de gent, desenvolupar el poder de la improvisació i fer créixer la creativitat personal. Vols formar part dels Teiatrerus? El projecte s’adapta al nivell dels participants.
En funció del nombre d’inscripcions, fem un o dos grups. I en funció del nivell dels participants, treballem més a partir de la improvisació (amb un espectacle d’improshow al final) o es treballen textos teatrals concrets, per així reforçar més la tècnica i l’art de la interpretació.

OBJECTIUS

1. Desinhibició: tècniques per alliberar el cos, les emocions i perdre la vergonya.

2. La improvisació indiivdual i grupal.

3. Prendre consciència: reconèixer l’espai teatral i tenir en compte el públic.

4. Consciència del propi cos.

5. Creació d’un personatge: pautes bàsiques per ficar-se en un paper determinat, per entendre la realitat del personatge.

image0

PETITS ARTISTES

(5 - 7 ANYS)

PETITS ARTISTES un espai lúdic i creatiu on els més menuts gaudiran del despertar de la imaginació viatjant sense límits per les diferents vessants de l’expressió artística.

Descobriran un lloc on explorar un univers creatiu a partir de l’expressió corporal, els jocs teatrals, els contes tradicionals, la música i la representació plàstica tot estimulant la seva imaginació i prenent consciència d’ells mateixos.

Els jocs de moviment, la psicomotricitat la paraula, la respiració, les danses i cançons populars, la relaxació, el companyerisme, la creativitat, la fantasia i l’espontaneïtat individual esdevindran el motor del nostre dia a dia.

Aprendran a expressar-se a nivell corporal i oral, a dominar el cos i la veu tot millorant la comunicació, a escoltar, a estar atents, a respirar millor, a estructurar el discurs i, sobretot, a expandir l’imaginari propi.

Created with RNI Films app. Preset 'Fuji FP 100C'

VINE A CANTAR

(TOTES LES EDATS)

T’agrada cantar? T’agradaria aprendre a cantar cançons de la Shakira, Beyonce, Justin Bieber… o t’apassionen més clàssics com Sinatra o Etta James? Ets amant dels grans musicals?

Aquí oferim l’oportunitat de deixar-nos anar i perdre la por davant la nostra veu passant una bona estona i divertint-nos aprenent tècnica vocal i interpretació musical.

No t’ho pensis més, aquest és el teu moment: ja sigui de forma individual amb classes particulars, o bé amb grups reduïts, atendrem les necessitats i motivacions personals, com ara aprendre a cantar, preparar audicions, utilitzar correctament la veu.

Aprofita aquesta oportunitat!